Curs Calificare Bucatar

CENTRU

DATA 
ÎNCEPERII

DURATA 
CURSULUI 

LOCURI 
DISPONIBILE

  TAXA 
ȘCOLARIZARE

APLICĂ
Cluj-Napoca 14-01-2016 6 luni 4 315 EUR Contactează-ne
București 28-01-2016 6 luni 12 315 EUR Contactează-ne
Iași 18-02-2016 6 luni 12 315 EUR Contactează-ne

Taxa de şcolarizare se poate achita integral la înscriere (în acest caz beneficiaţi de 5% reducere) sau în 3 rate egale. Confirmarea înscrierii se face după plata ratei 1. 

Obiectivul cursului: 
Formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare şi aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei (HACCP).

Acest curs se adresează: 

  • Persoanelor care vor să profeseze în industria alimentației publice, respectând cerinţele Uniunii Europene;
  • Persoanelor care vor să-şi însuşească cunoștințele necesare unui bucătar.

De ce să alegeţi cursurile ICEP HOTEL SCHOOL? 

  • obţineţi o calificare în meseria de bucătar şi o diplomă recunoscută naţional şi internaţional;
  • dobândiţi cunoştinţe în domeniul culinar la standardele internaţionale; 
  • aveţi posibilitatea să efectuaţi stagiul de practică sau internship în locaţii de 4-5* în România sau puteţi aplica pentru un stagiu de practică în Europa;
  • beneficiaţi de consiliere şi orientare în carieră pentru a găsi un loc de muncă în România sau în străinătate;
  • veţi avea acces la ofertele şi programele de muncă oferite în străinătate prin intermediul departamentului nostru de recrutare. 

Condiţii de eligibilitate-înscriere:
Minim 8/10 clase (învăţământ obligatoriu în funcţie de anul absolvirii şi structura ciclului de învăţământ la acea dată).


Durata curs: 6 luni (teorie şi practică)

Organizarea cursului:  

  • TEORIE: după amiază, luni-vineri între 16:30 şi 19:00
  • PRACTICĂ: în funcţie de programul convenit cu partenerul de practică.

Programul cursului: Pregătire teoretică şi practică:

Teorie:

  • Tehnologie culinară; 
  • Comunicare în limbă engleză.

Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale.Practică: Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:

1. Aplicaţii practice în bucătăria şi laboratorul bucătărie al şcolii. Tematica de pregătire este repartizată astfel:

  • Gustări şi antreuri; 
  • Semipreparate culinare (fonduri, sosuri,  aspicuri, aluaturi şi aplicaţii ale acestora în preparate);
  • Supe, creme, ciorbe, consommé - uri, garnituri, salate, etc 

Materiile prime şi auxiliare pentru demonstraţia maestrului bucătar sunt asigurate de şcoală. Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie.

2. Practica în producţie se face în restaurante cu care ICEP HOTEL SCHOOL a încheiat convenţii de practică în România sau străinătate. 
Modulul se finalizează cu caiet de practică în bucătărie - care cuprinde fişele tehnologice ale preparatelor executate.


Competenţe profesionale dobândite:

  • Comunicarea la locul de muncă;
  • Desfășurarea muncii în echipă;
  • Aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă;
  • Asigurarea condițiilor igienico-sanitare;
  • Prevenirea poluării mediului;
  • Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției, întocmirea documentelor specifice;
  • Pregătirea gustărilor calde şi reci;
  • Pregătirea antreurilor calde şi reci;
  • Pregătirea mâncărurilor din carne;
  • Pregătirea fripturilor;
  • Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase;
  • Pregatirea preparatelor lichide;
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor);
  • Prepararea fondurilor glace;
  • Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
  • Realizarea aluaturilor de bază;
  • Realizarea sosurilor;
  • Realizarea salatelor;
  • Realizarea acțiunilor de supervizare și control.

Tipul de certificat obţinut: DIPLOMA DE CALIFICARE NIVEL 2
În urma absolvirii cursurilor se obţine un certificat de absolvire, recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, însoțit de suplimentul descriptiv ce vă confirmă competențele dobândite cu recunoaştere naţională. Certificatele sunt recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene. Acest curs de pregătire este autorizat şi avizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA).


Perspectiva profesională 
Curs de specializare Bucătar Șef (studii: minim 10 clase și diplomă de calificare de bucătar - nivel 2). 

Curs de perfecţionare: 

  • Director de restaurant (studii: liceu cu bacalaureat). În urma absolvirii acestui curs de formare managerială, veţi putea conduce un restaurant, conform legislaţiei in vigoare.
  • Director de hotel(condiţii de admitere: liceu cu bacalaureat). În urma absolvirii acestui curs de formare managerială, veţi putea conduce o unitate de cazare, conform legislaţiei in vigoare.
  • Manager în activitatea de turism(condiţii de admitere: studii superioare). În urma absolvirii acestui curs de formare managerială, veţi putea conduce o unitate de cazare (hotel, pensiune, motel, cabana), restaurant sau agenţie de turism, conform legislaţiei in vigoare.

DOSARUL DE ÎNSCRIERE

  • Copie CI / BI;
  • Formularul de înscriere si contractul de formare profesională - descarcă aici;
  • Copie certificat de naştere;
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul);
  • Copia ultimului act de studii;
  • Adeverinţă medicală (cu specificaţia clinic sănătos);
  • CV
  • Dosar cu şină;
  • Poza tip buletin

 

REDUCERI

  •  5% pentru plata integrala a taxei de curs la inscriere
  • 10% pentru al 2-lea curs urmat cu ICEP HOTEL SCHOOL
  • 20% pentru al 3-lea curs urmat cu ICEP HOTEL SCHOOL
  • 10% pentru fiecare persoana recomandata care se inscrie la acelasi curs

Echipa ICEPWORLD

Suntem aici să te ajutăm. 

  • Suzanne Nuridsany

    Suzanne Nuridsany

    Managing Director
    ICEPWORLD ROMANIA
  • Dan Radu

    Dan Radu

    Director of Career Development
    ICEPWORLD ROMANIA
  • Gabriela Ailenii

    Gabriela Ailenii

    Recruiter
    ICEPWORLD
    BUCHAREST
  • Adela Mitu

    Adela Mitu

    Recruiter
    ICEPWORLD
    BUCHAREST
  • Eugenia Nicolaev

    Eugenia Nicolaev

    Recruiter
    ICEPWORLD
    MOLDOVA
  • Bianca Mos

    Bianca Mos

    Recruiter
    ICEPWORLD
    TRANSILVANIA