Curs Calificare Cofetar-Patiser

Obiectivele cursului:

Acest curs vă introduce în lumea produselor de patiserie şi cofetărie: torturi, prăjituri, sortimente de îngheţată şi alte produse de cofetărie. Obiectivul acestui curs este să dobândiţi competenţele necesare pentru pregătirea unor produse delicioase de patiserie şi cofetărie, să realizaţi decoraţiuni precise şi delicate, să aprofundaţi tehnici de prezentare, să ambalaţi estetic şi să pregătiţi produsele pentru comercializare, să depozitaţi produsele corepunzător, să exploataţi corespunzător echipamentele pentru copt şi răcit, să efectuaţi aprovizionarea cu materii prime şi produse alimentare, manipularea, conservarea şi depozitarea materialelor şi produselor alimentare.

Cursurile vi se adresează dacă: 

  • Doriţi să profesaţi în industria alimentației publice, respectând cerinţele Uniunii Europene;
  •  Doriţi să obţineţi dublă calificare în meseriile de cofetar şi patiser;
  • Doriţi să învăţaţi să realizaţi produse de cofetărie şi patiserie acasă din hobby-plăcere
  • Doriţi să vă îmbunătăţiţi tehnica de lucru, să vă dezvoltaţi şi să experimentaţi noi trenduri în materie de produse de cofetărie şi patiserie.

De ce să alegeţi cursurile ICEP HOTEL SCHOOL? 

  • obţineţi o dublă calificare în meseriile de cofetar şi patiser –  diplomă recunoscută naţional şi internaţional;
  • dobândiţi cunoştinţe în domeniu la standarde internaţionale; 
  • aveţi posibilitatea să efectuaţi stagiul de practică sau internship în locaţii de 4-5* în România sau puteţi aplica pentru un stagiu de practică în Europa;
  • beneficiaţi de consiliere şi orientare în carieră pentru a găsi un loc de muncă în România sau în străinătate;
  • veţi avea acces la ofertele şi programele de muncă oferite în străinătate prin intermediul departamentului nostru de recrutare. 

Condiţii de eligibilitate-înscriere:

  • Minim 8 clase (învăţământ obligatoriu);
  • Experienţa sau cunoştinţele în domeniu nu sunt necesare.

Durata cursului (teorie + practica): 

Modul Cofetar 12 săptămâni & Modul Patiser 6 săptămâni 

Programul cursului:

TEORIE:

  • Durată: 6 săptămâni, după amiază, luni-vineri între 16:30 şi 19:00
  • Cursurile teoretice se desfăşoara în sălile de clasă ICEP HOTEL SCHOOL
  • Programa de pregătire adaptată cerinţelor actuale conţine: Tehnologia produselor de cofetărie şi patiserie şi Comunicare în limbă engleză
  • Teoria este însoţită de suport de curs, reţete şi alte materiale educaţionale.

PRACTICĂ: programa de pregătire practică este distribuită în 2 module:

1. Aplicaţii practice în laboratorul şcolii: materiile prime şi auxiliare pentru demonstraţia maestrului cofetar sunt asigurate de şcoală. Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie.

2. Practica în producţie:  este asigurată în hoteluri de 4*- 5* si cofetării de lux, locaţii cu laboratoare utilate şi dotate la cele mai înalte standard

Durata practicii: 12 săptămâni, în funcţie de disponibilitatea cursantului şi programul convenit cu partenerul de practică:

  • Full-time:  6-8 ore/zi 
  • Part-time: 4 ore/zi dimineaţa sau seara în fiecare zi 
  • Part-time: 4 ore/zi de 2-3 ori pe săptămână + weekend.

Modulul se finalizează cu caiet de practică - care cuprinde fişele tehnologice ale preparatelor executate.

Promovarea cursului: se face prin susţinerea examenului teoretice şi practice.

În urma absolvirii cursurilor veţi obţine două certificate de calificare – cofetar şi patiser, recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale şi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, însoțite de suplimentul descriptiv ce vă confirmă competențele dobândite. Certificatele sunt recunoscute pe teritoriul Uniunii Europene. Acest curs de pregătire este autorizat şi avizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (fostul CNFPA).

DOSARUL DE ÎNSCRIERE

  • Copie CI / BI;
  • Formularul de înscriere si contractul de formare profesională - descarcă aici;
  • Copie certificat de naştere;
  • Copie certificat de căsătorie (dacă este cazul);
  • Copia ultimului act de studii;
  • Adeverinţă medicală (cu specificaţia clinic sănătos);
  • CV
  • Dosar cu şină;
  • Poza tip buletin

 

REDUCERI

  •  5% pentru plata integrala a taxei de curs la inscriere
  • 10% pentru al 2-lea curs urmat cu ICEP HOTEL SCHOOL
  • 20% pentru al 3-lea curs urmat cu ICEP HOTEL SCHOOL
  • 10% pentru fiecare persoana recomandata care se inscrie la acelasi curs

Echipa ICEPWORLD

Suntem aici să te ajutăm. 

  • Suzanne Nuridsany

    Suzanne Nuridsany

    Managing Director
    ICEPWORLD ROMANIA
  • Dan Radu

    Dan Radu

    Director of Career Development
    ICEPWORLD ROMANIA
  • Gabriela Ailenii

    Gabriela Ailenii

    Recruiter
    ICEPWORLD
    BUCHAREST
  • Adela Mitu

    Adela Mitu

    Recruiter
    ICEPWORLD
    BUCHAREST
  • Eugenia Nicolaev

    Eugenia Nicolaev

    Recruiter
    ICEPWORLD
    MOLDOVA
  • Bianca Mos

    Bianca Mos

    Recruiter
    ICEPWORLD
    TRANSILVANIA